luni, 11 august 2014

MATEI 7.7

de Mihai G. Tănase 




                                           Cine nu a auzit de expresia: „caută și vei găsi”  ? Această sintagmă și încă două („cereți și vi se va da” ; „bateți și vi se va deschide”) sunt cuprinse în cap.7, versetul 7 în Evanghelia după Matei.



                                            Mai de dimineață, îmi verific email urile sosite peste noapte de la doi amici din America și totodată (la sfârșit) mă uit și peste blog, să văd ce modificări au survenit, după ce am trecut vizibilitatea acestuia pe privat. Dau și peste „Domnul Skinner” și-mi aduc aminte de bietul Vasile, care obișnuia să facă bășcălie de mine, când venea vorba de limba engleză. Intr-una din zile, când băteam drumurile la Măgurele după cutremurul din '77, îmi zice râzând: știi ce înseamnă pe românește „skinner” ? Eu îi răspund că nu știu. El spune: „pielar” ! 

                                            Ia să caut eu pe Google să văd ce sens îi atribuie cunoscătorii ! Primul link explică: cojocar (nu pielar). Mi-se pare destul de logic; însă satisfacția mea la al doilea link apare: dr. Ivan Skinner. Nu prea îmi vine să cred și clic. Domnul Skinner postase pe net o invitație către cunoscuți, să participe pe data de 31 august 2013 la aniversarea sa, intrucât va deveni nonagenar. A dat numărul de telefon și adresa de email, unde să-ți anunți prezența. Imediat, i-am transmis un email să-i reamintesc de discuțiile noastre avute la Măgurele și ca să știe exact că eu sunt și nu „securistul” care se ocupa de el, i-am transmis niște copii ale fotografiilor pe care i le-am dat la plecare, cu niște clădiri avariate în urma seismului (singurul material vizual cu care a plecat din România). Aștept să văd reacția lui - dacă i-a trecut supărarea. Vine acum 31 august și vreau să-l felicit pentru cei 91 de ani și activitatea pe care o mai are la Laboratorul de Inginerie Seismică.


                                           Cine caută, găsește !



--------------------------------------



PS. Acum 5' am primit un email de la nepoata lui Ivan Skinner, care

       mi-a comunicat că, în luna iulie acesta a plecat la Domnul.


------------------------------   mihaibrebu@hotmail.com