vineri, 4 august 2017

FRICA DE MOARTE

de Mihai G. Tănase 






                                                        Scriind acest articol, presupun, că va fi cel mai scurt articol pe care l-am scris până acum. De ce ? Dintr-un motiv destul simplu: fiecare „neam” are caracteristica lui. Nemții și elvețienii au exactitatea; mexicanii au veselia și lipsa grijii de mâine; englezii modul de a fi „scorțoși” și tot așa. Românii ce au ? Să moară capra vecinului și frica de moarte. Deși suntem, eminamente, un popor creștin-ortodox în proporție de peste 86% nu ar trebui ca frica de moarte să fie apanajul nostru. Ce se spune în dogmatica ortodoxă ? Cine așteaptă moartea ca pe un pas fericit spre lumea de apoi, acela este un creștin-ortodox adevărat ! Dar, acest lucru îl face numai un număr extrem de mic de oameni - sfinții lui Dumnezeu.

                                                            Am ajuns la această concluzie, relativ ușor, studiind statistica articolelor scrise până acum. Ceva foarte elocvent ! Toate articolele având ca temă Ingineria seismică au un număr impresionant de vizualizări și cele cu temă privind modul nostru de viață (acela cu capra vecinului) nu prea a interesat pe nimeni, probabil a fost ceva plictisitor...

                                                            Dacă vreți să vă bateți cu cărămida în piept cât de ortodocși sunteți, amintiți-vă de ce a spus Iisus Hristos în Evanghelia după Matei 22.39 (Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți).
     
                 Nu putem să trăim izolați, indiferent de credința fiecăruia !





----------------------------   mihaibrebu@hotmail.com