joi, 23 februarie 2017

NO COMMENT

de Mihai G. Tănase  





                                                       Cât încerc să nu mă îmbolnăvesc și nu reușesc ! Parcă este o vorbă românească: Prostia se ia. Adică este contagioasă, când nu ești vaccinat sau nu mai există vaccin, ori nu are cine să te vaccineze. Sistematic, de ani buni, dirijat ori nu - ceea ce nu prea cred - se practică introducerea unui limbaj străin de neam, cum ar părea o emancipare. Și culmea, cine contribuie (fără să realizeze)? Tocmai unii dascăli ( nu puțini) care fixează în mintea virgină a tinerilor expresii și cuvinte care nu aparțin limbii române. Titlul, de mai sus, nu l-am ales la întâmplare. Trăim într-o perioadă nefastă, din acest punct de vedere ! Va trebui să treacă multă vreme și cu cheltuieli imense să ajungem de unde am plecat: la 360° ! Nu-i bai, Guvernul are grijă să le mărească continuu salariile la dascălii în cauză, pentru că ei muncesc din greu pentru educație.

                                                                              De dimineață, ascultând postul național de radio ce aud ? Lucruri interesante, să ne mândrim cu ele!

                                                                                             La Pitești, s-a realizat o aripă noua la o școală, nu pe banii noștri, pe bani europeni. Foarte bine ! Printre alte facilități s-a realizat o cantină pentru circa 70 - 8o de persoane, unde gimnazialii pot servi masa, întrucât școala are contract de catering cu o firmă din oraș. Acesta a fost declarația directorului de școală, care presupun că este profesor. Dacă mai dura mult expunerea doamnei directoare, se ajungea la un procent de peste 50 % cuvinte stâlcite în romgleză. Mă întreb ce dracu' înțeleg bieții copii de la un astfel de dascăl analfabet ?  Sau poate mai știi, elevii îl învață pe profesor! Exact ca în bancul de la Radio Erevan: Pot să încep să-i fac educație sexuală la copilul meu de 12 ani ? Da, puteți dacă vreți să aflați noutăți!

                                                                     Cred că, această situație este de plâns și nu de râs, ori eu nu pricep cum stau lucrurile. Dar, un lucru îmi este mai clar ca niciodată: Când un orb călăuzește pe un alt orb, amândoi vor cădea în groapă (Mt.15.14).





------------------------   mihaibrebu@hotmail.com