joi, 17 octombrie 2019

ROMÂNIA - NORVEGIA

Imagine din tribună
la meciul de fotbal România - Norvegia
(gsp.ro)


           de Mihai G. Tănase                                                                            












                                                          




                                                                      Mentorul meu și-a început cursul de Geotehnică și Fundații cu propoziția: Noi avem un mare dezavantaj. Toată lumea se pricepe la fotbal și la construcții. Eu recunosc că, de pe la 14 ani am început să nu mai îmi placă fotbalul, din cauza colegilor de liceu care comentau, în fiecare pauză,  despre fotbal și fotbaliști: ce a făcut cutare, cum a ajuns în prima divizie, ce face nevastă-sa sau amanta etc.                  

                                                     Acum, mi-am adus aminte de aceste episoade consumate când am citit un articol în presă destul de ilar, în care se arăta cum echipa de fotbal a Norvegiei a făcut reclamație la UEFA contra României, motivând că suporterii români i-ar fi cam deranjat în timpul meciului, care a avut loc la București, și rogă federația să ia măsuri.

                                                            Acești suporteri au fost niște copii de maxim 15 ani, înt-un număr de aproximativ 30.000. Probabil că, este deranjant să auzi asemenea larmă făcută de niște copii și pe care norvegienii nu au mai întâlnit-o în jocurile lor pe stadioane...  

                                                          La reclamația fotbaliștilor norvegieni a fost dat un răspuns de către UEFA pe măsura minții lor. Aceasta mi-a întărit convingerea că, ceea ce a spus Pierre de Coubertin a avut un mare sâmbure de adevăr. Cu toate că unii contestă atribuirea dictonului lui Coubertin și că ar fi un apocrif de fapt, acesta în fond nu este contestat de nimeni. Și ca să nu supărăm nici pe unii, nici pe alții dictonul spune așa: Rugby-ul este un sport de golani practicat de domni, pe când fotbalul este un sport de domni practicat de golani. 

                                                                                  Treaba lor cum se ceartă și cum se împacă, eu nu mă pricep la fotbal !



-------------- mihaibrebu@hotmail.com