duminică, 20 decembrie 2015

INTEMPERII ARTIFICIALE

20.XII.2015, ora 14:00








                                                                     

                                                                                      de Mihai G. Tănase

                                                

                                          Cum se apropie Crăciunul sau Paștile, milioane de români plecați la muncă prin UE (unii la îndemnul fostului președinte al României) în țările vestice, cu agoniseala pusă deoparte în vederea deplasării la momentul oportun, vin în țară la rude, să-și vadă copiii si părinții pentru câteva zile.


                                            Cei mai mulți vin cu autoturismele personale, tranzitând mai multe țări. Nu știu cum trec prin țarile dinainte, dar cum ajung în Ungaria și vor să intre în România cozile , pe câte trei benzi, ajung la o lungime de zece Km ori mai mult. Nu, ungurii n-au nicio vină (cum ar fi unii tentați să-i acuze)! Buba este la noi !

                                             De două zile acest subiect ține capul de afiș al canalelor TV de știri și nu pot să înțeleg cum de este posibil așa ceva ! Investiții s-au făcut în infrastructură, cadre s-au pregătit și treaba tot nu este în regulă. Ieri, era întrebat, în direct, un șef de la vama Nădlac despre situație și când i-am auzit răspunsul pentru câteva momente am avut un șoc: „eram la ședința de partid (PCR) și se trăgeau concluziile pentru viitor, într-o autentică limbă de lemn”. In așteptare era o doamnă, care intrase și dânsa în direct. Tocmai spunea ce se întâmpla la fața locului, foarte supărată că, trtebuia să mai aștepte vreo două ore bune, ceea ce îl contrazicea pe domnul comandant. Așa-i la noi !

                                               Oamenii ăștia vin cu valuta în țară, atât cât mai este ea. Nu știu la ce s-o fi gândit doamna pentru viitor: să nu mai vină sau să nu-i mai voteze. Ea va hotărî !

                                                 Eu când am văzut imaginile mintea mi-a fugit imediat la Exodul biblic al evreilor din Egipt și m-am întrebat pentru ce nu-i lasă să treacă „Marea Roșie” ? Doar n-au luat vase de aur de la egipteni !

                                                     Sper că, până la anul de Paști, „Moise” al nostru să lovească cu toiagul legislativ și peste vămi, pentru că așa nu se mai poate.






--------------------------------   mihaibrebu@hotmail.com