miercuri, 28 februarie 2024

EVALUAREA NATIONALĂ 2024

de Mihai G. Tănase






                                                              Săptămâna trecută s-a încheiat evaluarea națională a elevilor din cl a VIII-a. Rezultatul: un dezastru ! Eu nu înțeleg de ce se comentează atât, când nu este nimic de comentat. Profesorii ce i-au „luminat la cap” pe elevii cu pricina tot dau explicații în mediu on line scuzâdu-se. Ei nu fac parte din populația României, ei sunt din altă parte și dau sfaturi cu ce o să facă de acum înainte. Ce rușine !  Nu a trecut multă vreme de la finele anului școlar trecut, când au amenințat guvernul că îngheață anul, dacă nu le măresc salariile și ce au făcut ? Dacă știu ce este aia morală ar trebui să meargă la guvern (fără hărmălaie) și să-l întrebe: în ce cont să depunem jumătate din salariul încasat până acum ? Să termine cu opinia părinților, care de altfel nu sunt departe nici ei față de copiii lor. Îi tot implică în pregătirea elevilor. Practic, o vorbăraie goală !

                                                         Situația pregătirii intelectuală a elevilor la toate nivelurile ar trebui sa fie o preocupare primordială a factorilor de decizie în România și eu cred că, nu este ceva de nerealizat !

                                                              Acest rezultat la evaluarea națională mi-a adus aminte de bancul care circula prin anii '70:

Cei trei șefi de stat, Brejnev, Nixon și Nea Nicu, se rugau concomitent la Dumnezeu. Brejnev, ajută-mă Doamne, americanii s-au pus pe înarmare, au dezvoltat industria la maximum etc. și cred că în curând ne vor depăși. Dumnezeu: nu vă fie teamă, munciți din greu și americanii nu vă vor depăși. Nixon, la fel și el. Dumnezeu: nu vă lăsați, munciți în continuare și rușii nu vă vor depăși.  Nea Nicu ședea pe treptele CC-ului plângea și se ruga: Doamne nu știu ce să mă mai fac. Aia nu e, aia nu e... Atunci Dumnezeu s-a așezat, pe scări, alături de Nea Nicu și a început să plângă și El.

                                          Nu râdeți, că nu-i de râs !




--------------- mihaibrebu@hotmail.com