marți, 19 ianuarie 2016

O APĂ ȘI UN PĂMÂNT

de Mihai G. Tănase 






                                                             A trecut luna și nimic... De câțiva ani buni a mai apărut un canal TV. O nouă televiziune pe care o aștepta multă lume, avându-se în vedere că populația României, în proporție de 86 %, este de confesiune creștin-ortodoxă. O televiziune prin care să se facă o educație, în mase, în spiritul credinței noastre strămoșești, transmisă direct de către Sf. apostol Andrei și în lumina preceptelor Bisericii. 

                                              Dacă te uiți pe site ul postului de televiziune Trinitas TV, ușor poți să constați că, echipa tv este alcătuită din clerici, în jur de 80 % și restul din laici (dar se cam înțelege că și aceștia ar avea studii teologice ). Foarte bine gândită alcătuirea acestei echipe, pentru a se putea atinge scopul dorit.

                                               Deschid televizorul în mijlocul unei emisiuni (redifuzată) în care un preot paroh, cam la 40 de ani, dădea un fel de interviu unei domnișoare reporter de la Trinitas TV. Dânsul povestea despre condițiile în care biserica Enei din București (de lângă Universitate) a fost demolată. Ceea ce declara dânsul erau niște inexactități flagrante și m-au șocat. Am luat legătura imediat cu cei de la redacția canalului tv și i-am explicat „unui domn” cum stau în realitate cele spuse de părintele. Mi-a notat numele și telefonul, spunându-mi că voi fi contactat de către realizatorul emisiunii să lămurim lucrurile și să îndrepte, într-un fel, inadvertențele. Deoarece persoana respectivă nu s-a prezentat (și parcă am avut o bănuială) am trimis un mesaj de pe site ul televiziunii, pentru a fi sigur că „sesizarea” mea va fi luată în seamă. Nu mi-am închipuit, niciun moment că, o instituție religioasă are metehnele celor laice. Cel puțin cele laice au o regulă (rămasă din trecut) să primești un răspuns în 30 de zile, oricare ar fi el. Ori, după cum stau acum lucrurile, cei de la redacția Trinitas TV m-au lăsat în plata Domnului; probabil își permit...

                                                              Nu sunt singulari astfel de „funcționari”, îi găsim mai peste tot: și la instituțiile similare și la altele.

                                                           Stau și-mi pun întrebarea: persoana care trebuia să mă contacteze, când merge la duhovnic i-o spune și „fleacul” ăsta ? Dumnezeu știe... !


-------------------------------------------
PS. Cei de la Radio Trinitas nu s-au lăsat mai prejos și mi-au confirmat că, așchia nu sare departe de trunchi. (27.02.2016)


---------------  mihaibrebu@hotmail.com