vineri, 29 iulie 2022

COPIII ȘI MAREA

de Mihai G. Tănase   




                                                           Acum vreo două zile, la un post tv în cadrul Știrilor de prânz, vorbea o domnișoară - președinta unui ONG care se ocupă cu copiii din mediu rural. Fac un efort și o ascult până își termină alocuțiunea. Ce spunea dânsa ? Copiii din mediu rural în proporție de peste 40 % nu au văzut marea decât la televizor sau nu au fost într-o tabără școlară, întrucât părinții nu au mijloace financiare sau au o optică deformată în acest domeniu, de teamă opunându-se; iar copiii sunt puși să efectueze munci în gospodărie (cum ar fi exploatați ). Auzi dom'le, ce aberații îndruga domnișoara președintă, să ia aminte părinții la ce spune ea.

                                                              Ce importanță are dacă un copil vede marea la televizor sau fizic ? Are ! Pe lângă baia de rigoare în mare, care nu se știe exact ce beneficii extraordinare are, mai sunt și alte activități conexe: festivaluri, chermeze și tot felul de distracții. Acestea sunt importante, că Poliția nu mai face față căutându-i de droguri, pe consumatori și traficanți, muzică electronică câtă vrei etc.... Păi copiii de la țară trebuie să intre în ritmul vieții, care-i așteaptă. Ce dracu' !

                                                                      Acum ceva timp s-a anunțat, tot la tv, că 5000 de profesori nu au fost capabili sa treacă examenul de titularizare. Adică, și ei sunt niște analfabeți funcțional care vor preda la copii pe post de suplinitor. Ce să le predea de nota patru ? Aiurelile din capul lor.

                                                               Problema fundamentală este: Educația,  nu ce a debitat președinta ONG-ului respectiv.

                                                                 Vrem să avem oameni de valoare, să le creăm condiții să fie educați. Nu vrem, să punem mână de la mână și să-i trimitem la mare, că vom vedea apoi și noi și ei ce va fi !




--------------- mihaibrebu@hotmail.com