marți, 8 mai 2018

BANCURILE CU POLIȚIȘTI

de Mihai G. Tănase



                          

                                                                Care este sursa bancurilor cu polițiști ? Desigur, unii indivizi din Poliție care fac lucrurile să fie sau să pară hilare în raport cu restul oamenilor muncii. Chiar nu-mi explic cum pot să mai apară astfel de bancuri, acum, în cantitate așa mare, când s-au creat unități de învățământ superior cu specific și nu puțini sunt aceia care le-au absolvit. Spre deosebire de vest (și aici mă gândesc la SUA) unde meseria de polițist este invidiată de mulți și face subiectul multor filme de acțiune; unde gradul de sergent este ceva sus de tot, la noi sunt o multitudine de grade, de nu poți să le înveți într-o zi întreagă. La americani nu sunt decât trei grade: sergent, locotenent și căpitan. Toți aflați în subordinea primăriilor. Este adevărat că și la ei sunt bancuri despre polițiști, dar sunt mai mult între ei.

                                                                        Cum să nu apară bancuri noi cu polițiști, când azi-dimineață aud următoarea știre la tv:

                                            Un bărbat, rezident în Spania, vine în România să-și petreacă concediul și închiriază de la o firmă din Sibiu de „Rent a car” un autoturism, pentru câteva zile. Aceeași situație și pentru o doamnă rezidentă în Anglia. După terminarea perioadei respective, firma în cauză le impută niște presupuse avarii la mașinile închiriate și-i pune să plătească de vreo patru ori suma de închiriere. Aceștia fac reclamație la Poliție și treaba este încurcată și acum. Or, ce m-a uluit ? Răspunsul Poliției din Sibiu: Când vreți să închiriați o mașină, documentați-vă de pe net în legătură cu firma respectivă din recenziile făcute de către alți utilizatori. Să-ți plesnească mintea !  Nu mai trebuie decât să se redacteze bancul. Avem materia primă de calitate.


                                                                                               La anul, când mai veniți în concediu, oameni buni mergeți direct la Poliția din Sibiu și închiriați o mașină fără probleme, nu de la Rent a car de spanac !


------------ mihaibrebu@hotmail.com