duminică, 18 aprilie 2021

UN POPĂ RECIDIVIST

de Mihai G. Tănase 




                                                       Cum am mai scris, duminica dimineața Radio România la ora 6:00 transmite emisiunea Lumina credinței. Eu nu mai urmăresc această emisiune de circa doi ani, din diferite motive. Unul dintre aceste motive este și cel expus acum un an și ceva în articolul Lumina credinței.

                                                            Înainte de ora 7:00, când se transmit știrile oficiale, cu două trei minute schimb postul. Lumina credinței nu se terminase și prind încheierea la explicația Evangheliei de azi, prezentată, culmea, de același cadru universitar teologic de la Craiova, despre care făcusem vorbire în articolul precedent. Am un prieten (preot) care are o vorbă: Măi nenică, nu se poate așa ceva...

                                                                                 Și ca să fie bine înțeles în explicarea pericopei din Evanghelie face o paralelă cu cineva care are un business și cum ar trebui să se comporte cu angajații săi, în lumina pericopei de azi. Altfel, va avea de pierdut în business ul său. Ce să mai zic ? Am început să râd, că este de râs ! Imediat mi l-am imaginat pe Nea Ion de la Seaca cum își întreba baba: Ce-a zis, fă, părintele cu bisu... sau cum a zis? Doamne, iartă-mă !

                                                               Eu nu înțeleg un lucru: facultăți de teologie ortodoxă există peste tot în orașele mari ale României, nu numai în București și Craiova. Cum se face că unii sunt abonați la aceste emisiuni, iar de alții nici nu se știe, chiar dacă sunt mai docți ?

                                                                 În orice caz, părintele l-a făcut zob pe Nea Ion de la Seaca cu modernizarea Ortodoxiei. 

                                                          Măi nenică, nu se poate așa ceva !



---------------- mihaibrebu@hotmail.com