duminică, 28 octombrie 2018

DUMNEZEU NE-A DAT CUTREMURE FĂRĂ REPLICI

de Mihai G. Tănase 






Ora 3:39  Cutremur în Vrancea de magnitudine aprox. 5 pe scara Richter, resimțit la București cu o intensitate de 3.5 - 4 grade pe scara MM.

Rămâne să văd dimineață Comunicatul oficial, dacă am apreciat corect !

Ora: 4:10 (sau 5:10 ora de vară) :

                                                 
                         


                   

                                     A trecut o oră și cca 20 de minute până să fie anunțat cutremurul: la Radio la ora 4:00 (ora de iarnă) și la MEDIAFAX la ora 4:01. 

                                            Pe timpul Omului se anunțau numai acele cutremure care aveau intensitatea seismică V și peste, pe scara MM (Mercalli Modificată). Nu era mai bine ? Eu zic că, Da !

                                                                           Acum, după '89, se anunță toate cutremurele: Să umple spațiul de emisie și să creeze panică. Nu v-am mai zis și altă dată că, suntem un popor de seismologi ?

                                                                  Ceea ce mă intrigă pe mine este cu totul altceva. Măi fraților, cu mintea luminată, dacă facem un lucru să-l facem, dracului, ca lumea până la capăt ! Adică cu exactitate, spuneți că aveți aparate de performanță pe care s-au cheltuit ceva parale bune.

                                                     Cum s-au emis anunțurile public:

La Radio:  La ora 4:00 (ora de iarnă). În această dimineață a avut loc un cutremur de 5,8 grade pe scara Richter în Vrancea la o adâncime de ... Km, având în zona epicentrală o intensitate seismică de (parcă 6??) și s-a resimțit în zonele vecine..... Nu sunt pagube materiale. La București vă spunem mai târziu, să ne mai zică cei de la INFPS...  :))).

MEDIAFAX: 

Un cutremur PUTERNIC, cu magnitudinea de 5,8 grade, s-a produs în această noapte în România/ Mai mulţi oameni au suferit atacuri de panică/ISU Bucureşti-Ilfov: Nu sunt înregistrate pagube

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, duminică dimineaţă, seismul produs în România la magnitudinea de 5,8 pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 150 de kilometri.
------------------------------------------
E cam de râs, nu ?  Pe ce scară și când au avut timp de evaluări numai Einstein știe.
                                             Cutremurele vrâncene nu au replici, după câte cunoaștem; ăsta este darul nostru de la Dumnezeu, dar s-ar putea să aibă în viitor. Noi nu știm, deocamdată. Ce groază ar apărea după primul șoc ! (Și așa apare, nu tot poporul seismolog cunoaște asta...) 

                                                     Mai vedem pe lumină ce ne vor mai zice specialiștii. Cât despre aprecierea mea, pot să spun că voi fi mai aproape de cifra pe care am dat-o, la cald, pe la orele 12:00. Nu se poate să nu o mai modifice; nu cred...

PS. Ce bine era dacă Google menționa și ora publicării articolului !

---------------  mihaibrebu@hotmail.com