vineri, 11 martie 2016

MUIEȚI-S POSMAGII ?

de Mihai G. Tănase 





                                                                 Acum câțiva ani, dacă cineva îmi spunea că, povestirile lui Ion Creangă vor deveni realități, chiar că mă uitam pătrat la el. Dar am trăit să o văd și pe asta. Nu știu cum se face că, avem un „dar”: nu facem mai nimic, comentăm pe invers și avem niște pretenții astronomice.

                                                                  Nu știu exact când a apărut site ul pe net, intitulat EuroDomenii cu câteva subtitluri - printre care și unul despre cutremure; dar știu că administratorul site ului își are sediul în Slatina. Pe la sfârșitul lui 2014, din curiozitate intru pe acest site, deoarece apare și numele meu colectat din acest blog și ce constat ? Niște aiureli (ale lor, nu ale mele) care mi-au stârnit râsul. Caut un număr de telefon și-i contactez. Îmi răspunde un domn, care mi-am dat seama din primele secunde că n-are nicio tangență cu Seismologia, și-mi spune să-i trimit un email cu punctul meu de vedere. Așa am și făcut. Fără să-mi închipui că, acest email va ajunge tot la persoana contactată anterior, am adresat emailul către cei care se ocupă de domeniul respectiv. Le-am explicat cum stă situația și le-am justificat din punct de vedere științific cele afirmate.

                                                                    După ceva timp, prin februarie, accesez site ul să văd cum au făcut modificările solicitate. Nu-mi vine să cred când citesc ! Domnul sau domnii de la EuroDomenii - Pagini Favorite au luat emailul meu și au făcut un „copy-paste”. Râsul de pe lume ! A ieșit mai rău decât era mai înainte. Le dau din nou telefon și stabilesc cu același domn că, îmi ofer sprijinul în redactarea textului, numai să apară la nivelul științific corespunzător. Aștept, aștept să fiu contactat și nimic. Prin august, trecut, verific din nou site ul. Nicio schimbare. Le trimit un email care cuprindea textul corect și cum ar fi trebuit să apară (fără vreo pretenție de autor). Nimic, nimic, nimic ! Și în acest moment este în aceeși fază hilară.

                                                                                       Întrebări ar fi multe de pus, dar mă limitez numai la una. Cum poți să te iei la „trântă” (apărați de sigla UE) cu europenii în domeniu, când tu nu știi dacă ești în Slatina sau pe falia San Andreas ?





--------------------------  mihaibrebu@hotmail.com