duminică, 19 aprilie 2020

DE LA ACADEMIA ROMÂNĂ

de Mihai G. Tănase 






                                                  Acum două zile Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop,  publică în ziarul HotNews.ro un articol interesant, având în vedere siuația sanitară actuală în care ne aflăm. În rezumat, se face un apel către decidenți sau mai bine zis se arată în ce stare se găsește o anumită parte a populației - cea în vârstă - și care nu merită așa ceva din n motive. 

                                                      Felul în care dl. profesor prezintă situațiile similare de-a lungul timpului aduce lucruri pertinente în atenția celor care nu sunt de aceeași specialitate cu dânsul, de istoric, făcând lumină în domeniu.

                                                         În ansamblul său articolul pare a fi unul retoric; aplicând preceptul din Evanghelie: Cine are urechi de auzit, să audă !

                                                                                      Am avut răbdarea și am citit toate comentariile, postate până aseară. Comentarii savante și jalnice. Cred că, autorul se aștepta la așa ceva și bănuiesc că nu o să țină seama de ele. Mie mi-a venit în minte dictonul lordului Chesterfiel: Indiferent din ce individualități ar fi alcătuită o adunare, tot o adunătură este ! „Ăsta este net-ul.”

                                                              Eu nu am postat nimic, dar dacă aș avea posibilitatea să vorbesc cu Președintele Academiei Române și având în vedere specialitaea mea l-aș întreba direct: „Domnule profesor, când scriați articolul pe cine vedeați dv. cu ochii minții ?”

                                                                    Stau în casă și cuget !





----------------------------   mihaibrebu@hotmail.com