sâmbătă, 14 februarie 2015

HAOSUL INFORMAȚIEI

de Mihai G. Tănase 






                                         Se cunoște nu de azi sau ieri tendința omului, care a devenit de-a lungul timpului un principiu, de a depune un efort cât mai mic și a obține un beneficiu cât se poate de mare. [Unii chiar au exagerat ( cu voie sau fără de voie) și nu au mai ținut seamă că, trebuie depus un oareșce efort pentru a obține ceva și s-au înfruptat direct din rezultatul muncii altora. Consecința o vedem, cotidian, în mass-media. Ce să mai vorbim despre cum ar trebui procedat, când ni se spune chiar din pagina trei (sau patru) a Bibliei ! ]

                                             Niciun post nu face excepție de la ce am relatat mai sus și pentru lămurire dau un exemplu ipotetic.
O persoană de notorietate are un accident de automobil (de sănătate în general) și este internată în spital. Medicii fac eforturi deosebite să readucă persoana la paramerii inițiali. Și gata.Te lasă in suspans. Trece o zi, două, și nu se mai spune nimic. Probabil nu mai este de actualitate și lumea a uitat. Ce este nou astăzi ? Și povestea se repetă. S-ar putea să afli concluzia știrii, întâmplător, de pe la cunoștințe. Tot timpul ești bombardat cu tot felul de știri insignifiante, dar care pentru dânșii sunt extraordinare.

                                                     De unde această nepăsare ? Deontologie nu se poate spune, e ceva de care nu s-a auzit. Îți vine să iei toate receptoarele audio și video și să le arunci pe fereastră ! Scuzați-mă, în „locurile special amenajate pentru deșeurile reciclabile”, amenajate de către primării.

                                                      După părerea mea, domnii care nu sunt consecventi în transmiterea știrilor până la finalizarea lor, în vreun fel, au tubul digestiv mai dezvoltat decât SNC-ul.

                                                              Face-ți domnilor să fie invers, sau egale amândouă !



------------------------------   mihaibrebu@hotmail.com