marți, 18 octombrie 2016

URSUL


(Imagine Internet)










                                                                                             de Mihai G. Tănase  

                                                                        




                                                         Mâine e săptămâna, de când a fost împușcat un urs rătăcitor prin Sibiu. Am impresia că, acest eveniment a devenit o problemă de stat nerezolvată încă. A trecut o săptămână și în mass-media numai despre asta se vorbește. După cum observ este o știre cap de afiș: multă lume își consumă timpul cu tot felul de speculații cum ar fi trebuit ca ursul să rămână în viață. Problema nu este rezolvată deocamdată, se mai lucrează...

                                                                                    Ce s-a întâmplat de fapt ? Un urs rătăcitor prin Sibiu, speriat sau înfometat (nu se știe, se presupune numai) a fost împușcat de către poliție, considerându-se că fiara este un pericol iminent pentru localnici. O chestiune destul de normală, când stăm să privim în urmă ce accidente nefericite au produs aceste animale asupra omului, nemaivorbind de pagubele materiale în situații similare; pe care tot mass-media ni le-a adus la cunoștință. Cine a vrut a luat act de ele, cine nu, nu și viața a mers mai departe... Dar, acum este altă situație: Ursul a fost împușcat în Sibiu și cine mai este din Sibiu ? Cum cine ? Președintele... Treaba asta cu ursul este ca la jocul de biliard cu bilele: un carambol cu substrat. Câțiva oameni iubitori de animale (probabil, neavând ce face sau puși de alții) au organizat câteva mitinguri în București, Cluj și alte orășele să-și arate nemulțumirea față de organele locale din Sibiu, privind modul în care au scăpat de amenințările ursului. Ce să zic ? Mai cu ajutorul mass-mediei, mai cu o lozincă spusă în râs au pus presiune pe poliția din Sibiu și aseară Șeful Poliției Municipale Sibiu și-a dat demisia. Dar, cum spuneam, problema este în atenția Guvernului... Stai să vezi ce o să mai iasă din asta. Problemă serioasă, dom'le !

                                                                 Mi-am adus aminte de bancul cu N.S. Hrușciov: Tovarăși, să facem totul, chiar dacă ar fi să mergem pe sub pământ și să-i depășim pe americani. Se ridică unul și spune: nu este bine să-i depășim pe americani, ci numai să-i ajungem. Cum așa tovarășe, zice Hrușciov. Păi, dacă mergem pe sub pământ și-i depășim pe americani când o să ieșim, o să ne vadă americanii în cu... gol !

                                                                                   Și unii se țin de proteste cu urșii !



-----------------------   mihaibrebu@hotmail.com