vineri, 29 ianuarie 2021

ȘTIRI PENTRU CINE ?










         Imagini Internet












                                                    

                                                                     
de Mihai G. Tănase                     



                                                                                        Sunt vreo patru luni și ceva de când nu mă mai uit la televizor  și nu-i simt lipsa, dar în schimb, dimineța, ascult la ora 6:00 emisiunea postului de radio național, Matinal.    Interesantă emisiune dacă nu te concentrezi prea mult, un fel de magazin actualizat. Dacă iei în serios tot ce se debitează ajungi să realizezi că nu tot ce se spune este și adevărat.

                                                                  Deunăzi în cadrul acestei emisiuni, la 6:30, un corespondent specializat pe probleme de drumuri și vehicule, de transporturi în general, cu intervenție zilnică, relata performanțele atinse de cei de la calea ferată. A luat-o pe categorii. Viteza vagoanelor de tren călători a ajuns să fie de 20 și ceva km/h (parcă, nu rețin exact) și cea a vagoanelor de marfă de 17 km/h ! Și ca să dea un exemplu plastic spune: Un tren de marfă încărcat cu autotrenuri de la Constanța ce s-ar deplasa la Curtici i-ar trebui o săptămână. Ce ar zice unul și altul ? I-auzi dom'le ai dracului ăștia nu fac nimic, unde s-a ajuns ! 

                                                                 Așa o fi ? De la Constanța la Curtici sunt circa 800 km. 800 km împărțit la 17km/h fac 47 de ore. Adică vreo două zile. Restul de cinci zile personalul căilor ferate se află în staționare, chefuind ?

                                                                 Acest gen de știri au efect, dacă au, asupra personalului din transporturi. Asupra specialiștilor în transporturi, nu asupra șoferilor. Acesti specialiști, sunt convins, că nu dau nici doi bani pe ce au spus cei de la Radio. Problemele sunt mult mai complexe și nu le rezolvă din studio niște corespondenți.

                                                                  Au totuși un impact asupra unei categorii de ascultători, cum ar fi și cea a lui Nea Ion de la Seaca !




----------------------------   mihaibrebu@hotmail.com