joi, 31 ianuarie 2019

SĂ NE AFLĂM ÎN TREABĂ

de Mihai G. Tănase 






                                                          Am crezut că știrea difuzată ieri în mass-media e o glumă pe care au scăpat-o niște începători printre rânduri. Dar de unde ! Azi postul național de radio o reia cu toată seriozitatea și o readuce în atenția publicului. Ei n-au nicio vină. Sunt cititori de știri. Alții sunt în spate. Ce se spunea ? Ministerul Sănătății a alertat populația din sectoarele 5 și 6 ale Capitalei cum că, apa de la robinet nu este potabilă, întrucât cei care administrează (o firmă franceză) rețeaua și distribuția apei potabile către consumatori au greșit cantitatea de clor adăugată și astfel parametrii de calitate ai apei potabile nu se mai înscriu în limitele admise. Ca urmare, Ministerul Sănătății recomandă ca apa de la robinet să nu mai fie folosită pentru: băut, prepararea hranei și igienă personală și să se folosească apa îmbuteliată. Rău nu este, dar mai tot omul nu are nivelul de trai al dnei ministru, să-și permită. Să te bufnească râsul, pentru că imediat cei de la M.S. au fost contraziși de specialiștii OMS, cum era și logic.

                                                            La auzul știrii mi-am adus aminte de profesorul, din facultate, care ne preda cursul de Hidraulică - Alimentări cu apă și Canalizare. Acesta a rostit două fraze, care pentru mine au devenit memorabile: „Un popor cu cât consumă mai multă apă și săpun este mai civilizat” și „ Cantitatea mărită de clor adăugată în apa potabilă, face chiar bine la stomac; clorul fiind un bun dezinfectant” (bineînțeles perioada de consum să nu fie mare). Acum stau și mă gândesc: chiar nu mai sunt specialiști pe la Ministerul Sănătății, care să cunoască astfel de prostioare ? 

                                                                                         Știrea lansată de minister a fost o furtună într-un pahar cu apă, aiurea sau poate au vrut să mascheze alte lucruri, pe care nu le cunosc, deocamdată și care vor apărea în viitorul apropiat. Dacă consumul de apă se reduce ce dracu' vom face cu civilizația ? În orice caz, și-au făcut de lucru pe bani frumoși...




----------------- mihaibrebu@hotmail.com