joi, 6 iunie 2024

ACTELE „VORBEȘTE” !

de Mihai G. Tănase




                                               Să vezi și să nu crezi ! Azi a apărut o știre interesantă pe Google, care mi-a stârnit curiozitatea să o citesc până la capăt. Această știre a fost tratată de către două ziare: Ziarul de Iași și HotNews.ro în două moduri diferite. Ne mai mirăm de unde apar luminătorii maselor. Cum de unde ? Sunt resultatele finale ale sistemului actual de învățământ. Oameni care au un bagaj de cunoștințe sumare și numai ei știu cum au ajuns în poziția de justițiari ! Dacă au făcut-o cu iz electoral, atunci sunt jalnici și le plâng de milă.


                                                         Pe scurt. O profesoară din județul Vaslui a predat limba română la o școală, timp de 32 de ani, fară a avea o diplomă academică autentică și obținuse toate gradele didactice corespunzătoare. Ultimii patru ani a fost vice-primar într-o comună din nordul județului Vaslui. Dar, ce să vezi ? Deși elevii educați de către dânsa, de-a lungul timpului, au fost elevi cu rezultate notabile, organele de justiție ce s-au gândit ele, acum, să aplice dictonul latin  Fiat justitia, pereat mundus. Așa că, cineva de pe la primăria unde lucra și doamna a turnat-o și în luna ianuarie '24 a fost pusă sub control judiciar: Un succes răsunător ! Nenorociții de falsificatori care educă tineretul avid de învățătură !


                                                                                     Parcă văd, pe la toate televiziunile în luna august, comentariile pe marginea rezultatelor examenului de titularizare al profesorilor, cam de tot râsul. Da ! Dar aceștia au diplome academice autentice emise de universități cu prestigiu...


                                                                 Trebuie să închei și eu tot cu un dicton al latinilor: „Nu trebuie să te miri de nimic !”



--------------- mihaibrebu@hotmail.com 


Un comentariu:

  1. Nimic nu mă mai miră, în ziua de azi toate sunt pe dos, în vremurile de altădată scoala românească avea prestigiu și a dat multe personalități de notorietate în țară și în lume... Astăzi cadrele didactice care iau la examene de titularizare note de râsul lumii, rămân în continuare pe post, din ratiuni de pile politice , neamuri sau bani, cine poate ști?

    RăspundețiȘtergere